Teambuilding

Evolve biedt teambuilding-trainingen op maat aan voor alle soorten teams. Afhankelijk van de vraag, het doel, de knel- en/of verbeterpunten wordt een training ontwikkelt. Aspecten als leiderschap, samenwerking en communicatie komen naar voren. Als opdracht gever bepaalt u het doel dat u wilt bereiken met de training. Evolve adviseert hoe dit doel het beste bereikt kan worden. Onze trainers zijn in staat om in een ontspannen sfeer, met aansprekende oefeningen in een prettige omgeving, samen met het team het huidige gedrag te spiegelen, waardoor verandering en ontwikkeling mogelijk is.

 
Teambuilding

Doelen voor teambuilding

Wat wilt u bereiken met uw team? Welke doelen heeft u? Vooraf doelen bepalen helpt om het succes van uw teambuilding meetbaar te maken. Daarnaast zorgen de gestelde doelen voor focus.

Voorbeelden van teambuildingsdoelen:

Samenwerken

Samenwerken is een van de meest voorkomende doelen voor teambuilding. Teamsamenstelling speelt hierin een belangrijke rol. Tijdens de teambuilding-training kunnen specifieke gedragskarakteristieken van ieder teamlid belicht worden. Het inzicht in elkaars gedragskenmerken verduidelijkt veel over het wel of niet slagen van de onderlinge samenwerking. Tijdens de training wordt het team uit zijn comfortzone gehaald en aan het werk gezet met teamopdrachten waarbij samenwerking essentieel is. Hierdoor wordt ieders gedrag duidelijk zichtbaar. Door middel van coaching en gerichte feedback van de trainer, wordt het team geprikkeld om na te denken en zich uit te spreken over mogelijkheden voor verbetering van de onderlinge samenwerking.

Vertrouwen

In ieder team zijn er situaties waarbij er wantrouwen is. Dat kan bijvoorbeeld door verborgen agenda’s of wanneer er een nieuw team is gecreëerd. Wanneer er geen vertrouwen is kiest iedereen voor zijn eigen belang.
Het is dan ook essentieel dat (nieuwe) teamleden elkaar echt leren kennen. De teambuilding-training kan worden ingezet om elkaar beter leren kennen. De kernkwaliteiten en teamrollen kunnen op een speelse en vertrouwde manier inzichtelijk gemaakt worden. Door middel van coaching en gerichte feedback van de trainer kunnen deze kernkwaliteiten beter worden ingezet, wat zal leiden tot een sterker vertrouwen in het team.

Communicatie

Effectief communiceren is van wezenlijk belang in elk team. Communiceren doen we continu, ook als we denken dat we het niet doen. Door onze non-verbale houding en gedrag, maar ook door wat we zeggen en hoe we iets zeggen.

Communicatie in een team is cruciaal en de verbinding tussen samenwerken en vertrouwen. Non-verbaal, verbaal, zender/ontvanger, metacommunicatie, lichaamstaal en feedback, allemaal vormen van communicatie die wij in de teambuilding-training kunnen belichten. Tijdens de training wordt duidelijk welke impact de verschillende communicatievormen hebben op onze omgang met elkaar. Het team krijgt hierdoor inzicht hoe het effectiever met elkaar kan communiceren.

Leiderschap

Er zijn verschillende vormen van leiderschap te herkennen. Zo heb je charismatische leiders, die door enthousiasme collega’s aansturen, en heb je managers die instructies geven via een duidelijk protocol. In een team kunnen meerdere leiders zitten, een situatie die mogelijk tot problemen kan leiden. Tijdens de teambuilding-training krijgen we inzicht in ieders gedrag en zien we de rol van een leider al snel terug. Afhankelijk van het doel rond leiderschap zijn er diverse methodes om de leider zijn gedrag te spiegelen. Zo krijgt hij inzicht in zijn eigen krachten of zwakten en kan de stijl van leidinggeven aangepast worden aan het beoogde doel te bereiken.

Neem alvast een kijkje in onze foto gallery om zo een betere indruk te krijgen wat je kan verwachten van een Evolve Teambuilding-Training…

Waar wacht je nog op, ga je de uitdaging aan?

Meld je aan!